Jankovy názory

...jsem z toho janek

Google
 
Web jankovy.nazory.cz

1.12.07

Google Highly Open Participation Contest: příležitost pro středoškoláky

Na základě úspěchu projektu Google Summer of Code, o kterém se na České škole psalo před rokem, společnost Google vyhlásila další celosvětovou iniciativu Google Highly Open Participation Contest na podporu deseti známých open source software projektů, které jsou i u nás oblíbené a některé jsou používané i na českých školách: Apache Software Foundation, Drupal, GNOME, Joomla!, MoinMoin, Mono, Moodle, Plone, Python a SilverStripe.

Zapojení do Google Highly Open Participation Contest je jednoduché. Pro každý zapojený open source software projekt je zveřejněn seznam úkolů (nyní jich je zhruba 50 pro každý a stále přibývají), které účastníci vyhovující podmínkám mohou plnit.

Účastníkům musí být ke dni vyhlášení 27. listopadu 2007 13 až 18 let a musí studovat libovolnou střední školu. Soutěž končí 3. února 2008. Ceny jsou odstupňované: za splněný úkol tričko, za každé tři úkoly 100 dolarů (limit je 500 dolarů), deset nejúspěšnějších z každé kategorie získá výlet pro dva na čtyři dny do kalifornského sídla Google na slavnostní vyhlášení.

Štítky:

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka