Jankovy názory

...jsem z toho janek

Google
 
Web jankovy.nazory.cz

29.6.07

Kozí mejdan již za pár dní

Kozí mejdan

kulturně společenská slavnost věnovaná kozám a svobodomyslnému způsobu života

od středy 25. července do středy 1. srpna 2007

na samotě Milkovice u Libáně v Českém Ráji:
  • Osmidenní mejdan letos již po osmé v pořadí
  • Vstupné dobrovolné
  • Ceny lidové
  • Bez ochranky a plotů
  • V překrásné krajině na horizontu
  • Stanování a parkování možné
  • Bez stánkařů a dealerů
  • Procházky po okolí, koupání
  • Děti, psi a další rodinní miláčci vítáni
  • Půllitry sebou, jinak pijete z kelímků
  • Koná se za každého počasí
  • Bez problémů v pohodě
  • Papírové kelímky, tříděný odpad, popelníky, WC, sprchy, umyvadla…
  • Noční osvětlení, ohně, dvě pódia, bary, bezmasá kuchyně, čajovna, kuřárna, divadelní a diskusní stany…
  • Moučníky, limo-pivo, opékané pochoutky, víno, kořalky, výrobky z kozího mléka, teplé nápoje, káva, pekařské výrobky…
Muzikanti, divadelníci, básníci, malíři, výtvarníci, pedagogové… přijeďte s rodinou a přáteli strávit příjemnou dovolenou a ukázat co umíte.

Dalším aktivitám se meze nekladou

Jaké si to uděláme, takové to budeme mít

Black and White Surreal Photos

Neodolal jsem a vzpomínal na Magrittovu výstavu v roce 1969 v Curychu...
blog it

28.6.07

Američtí žáci mají příliš pomalé připojení?!

Americký eSchool News v článku Study: U.S. lags in 'net speed upozorňuje na výsledky studie Communications Workers of America, podle které se USA propadly až na 16. místo na světě v hodnocení vysokorychlostního připojení. Některé údaje jsou z českého pohledu skoro směšné...
clipped from www.eschoolnews.com

Iowans, for example, have a median download speed of 1.26 megabits. That's not terrible considering the national average is 1.97--but it's far behind the jackrabbit-like speed of Rhode Island, the fastest state, with 5.01 megabits. But even Rhode Island pales in comparison to countries such as Canada, with 7.60 megabits, or Japan, fastest in the world at 61 megabits.

"People in Japan can download an entire movie in just two minutes, but it can take two hours or more in the United States," the report says. "Yet, people in Japan pay the same as we do in the U.S. for their internet connection."

"Why does speed matter?" the report asks. "Speed defines what is possible on the internet. It determines whether we will have the 21st-century networks we need to grow jobs and our economy, and whether we will be able to support innovations in telemedicine, education, public safety, and public services to improve our lives and communities."

 blog it

Historical Print Shop

Krásné obrázky, není-liž pravda?
Welcome to the Historical Print Shop Web site.
We are a group of printmakers who specialize in restoration and fine quality printing of historical images. You can order any print shown in this Web site directly from this site. The site also provides background information on each print (see examples of prints shown on the lower portion of this page). Moderately priced, our prints are precise replicas of the original historical images, custom printed for each order — not mass produced. Each print is created using heavy weight, archival paper and archival inks. Prints are shipped in protective archival materials, without mats or frames.


blog it

Webhosting in banana (Slovak) republic

 blog it

27.6.07

Na myšlenkové mapy online

Před více než půl rokem jsme představili open source aplikaci FreeMind pro tvorbu myšlenkových map. Tyto graficky uspořádáné nelineární texty, často doplněný grafickými symboly nebo obrázky, s vyznačením souvislostí či struktury, jsou vhodné i pro výuku. S nástupem nové generace online aplikací, označovaných jako Web 2.0, se objevily i první editory myšlenkových map pracující online a umožňující i jejich snadné sdílení.

Instacalc: online kalkulačka se spoustou možností

Jestliže před pětadvaceti lety započal boom shareware a freeware, před deseti lety boom WWW, začíná nyní boom Web 2.0 aplikací. Dostupnost serverů a jejich snadná škálovatelnost, klesající cena a stoupající kapacita připojení k Internetu, výkon klientských počítačů i řada vzorů a expandujících společností, jako jsou například Google a nyní již jeho součást YouTube, vyvolaly nebývalou vývojářskou vlnu. Nápadů se vyrojily doslova tisíce, přitom se ale dá začít i u obyčejné kalkulačky.

25.6.07

Software pro tvorbu myšlenkových map a organizaci informací

 blog it

22.6.07

Státní maturity odloženy. Z pohledu IT není divu.

S dvouletým odkladem počítá v úterý přijatá novela školského zákona, kterou velkou většinou hlasů schválila poslanecká sněmovna. Po kritice, kterou vyvolala březnová generální zkouška Maturita Nanečisto 2007, se nemůžeme divit. Podívejme se s odstupem na didaktický test a praktickou úlohu Maturity Nanečisto 2007 z Informačně technologického základu a pokusme se zamyslet na nad nutnými změnami přístupu.

Štítky: , ,

Konference Supernova 2007

Třináct start-up společností se představilo v San Francisku, podívejte se, co nabízejí.
 blog it

18.6.07

Deset notebooků, které změnily IT svět

clipped from www.pcworld.cz

Možnosti a výkon současných strojů si pamětníci té doby ani nedokázali představit a tehdejší předpovědi běžně hovořili o 50 letech vývoje. Pojďme se tedy podívat na 10 modelů, které představují milníky vývoje přenosných počítačů
 blog it

15.6.07

Terasoft Offroad Team na 24hours Marathon 2007 Dobřany

Trocha zábavy...

Museum sovětských herních automatů

clipped from www.15kop.ru

Музей советских игровых автоматов
(наше новое название)

 blog it

13.6.07

Trička pro geeky za 25 babek

Animované triko pro geeky

Štítky:

Nathan Sawaya - Lego Artist

Devítiminutový klip CNN o "Lego umělci" Nathan Sawaya, který utratí 200.000 dolarů ročně za kostičky Lego. Jeho práce je hravá ;-)
blog it

9.6.07

Co se dělo v květnu v Second Life?

Second Life získává podporu i v Česku... Pamatujete si na vtip Rádia Jerevan? Je na Marsu život? Taky ne!
clipped from beneta.blog.lupa.cz

Psali jsme na www.secondlife.cz
Prvním květnovým článkem byla pozvánka na oficiální sraz Čechů v SL (http://secondlife.cz/sraz-cechu-v-sl), který následovala reportáž ze srazu (http://secondlife.cz/sraz-cechu-v-second-life) plná fotografií a videí. V článku Virtuální ekonomika (http://secondlife.cz/virtualni-ekonomika-v-second-life) jsme se pokusili rozvířit diskuzi na toto téma a představili jsme virtuální povolování - právník v Second Life (http://secondlife.cz/povolani-pravnik-v-second-life). Na konci měsíce jsme zveřejnili úvodní článek k desetidílné sérii Boháči virtuálního světa Second Life (http://secondlife.cz/bohaci-virtualniho-sveta-second-life) jehož další díly budou zveřejněny v následujících dnech.

 blog it

Nelichotivá statistika Eurostat: Česko v používání ICT zaostává

ČSÚ publikoval studii Eurostatu Statistics in Focus o počítačových a internetových dovednostech Evropanů, která shrnuje výsledky Šetření Společenství o použití informačních a komunikačních technologií domácnostmi a jednotlivci 2005. Pro Česko by měla být varováním... Na prvním grafu je vidět vysoké procento obyvatel, kteří vůbec nepoužívají PC či Internet, na druhém nízké procento obyvatel, kteří používají PC k práci.




7.6.07

ASUS EeePC 701: laciný notebook s cenou od 200 dolarů

One-laptop-per-child dostává konkurenci a je to určitě dobře. Koncová cena u nás by mohla být pod 6 tisíci, tedy za méně než polovinu ceny běžných low-end notebooků. Ale MS Windows OEM jsou asi za 100 dolarů...
clipped from www.laptoplogic.com
The EeePC 701 sports almost all the connectivity options that you may find in present-day notebooks like the 802.11b/g, 10/100 Mbps Ethernet and 56K modem. On the storage front, it comes with 4/8/16GB of flash memory. Also packed in is a 0.3 Megapixel webcam for video conferencing. ASUS has managed to provide 512MB of DDR2-400MHz RAM on this affordable notebook.
 blog it

5.6.07

TeachTube: Teach the World

Úložišť videí jsou spousty, specializované pro učitele potěší...
clipped from www.teachertube.com





Added: 73 days ago
by
coolcatteacher


Runtime: 140.00
Views: 50722 |
Comments: 14


     

 blog it