Jankovy názory

...jsem z toho janek

Google
 
Web jankovy.nazory.cz

19.6.09

Mediální manipulace: OBČANÉ.CZ se postavili čelem sedmitisícové demonstraci

Byl jsem u toho a jediné, co mohu dodat k následující tiskové zprávě, je to, že autoři jsou zruční manipulátoři a lháři. Takže tu máme další politický subkjekt, který staví na dezinformacích a mediální manipulaci. Vůči protestujícím studentům se projevili jako bezohlední paraziti a to má Pavel Kotrba drzost si říkat "vůdce studentů"...

Členové pražské studentské buňky politické strany OBČANÉ.CZ se dnes, v pátek 19. června postavili čelem několikatisícové demonstraci. Těsně před 13. hodinou zastavili v Říční ulici nedaleko ministerstva školsví průvod asi pěti tisíc studentů demonstrujících proti státním maturitám.

OBČANÉ.CZ stáli na rohu Říční a Šeříkové ulice vyzbrojeni transparenty s hesly: ODVAHA, ODPOVĚDNOST a JSME PRO STÁTNÍ MATURITU. To vyvolalo hněv demonstrantů, došlo k verbálním potyčkám a strkanicím. Demonstrující středoškoláci házeli z davu na reprezentanty strany OBČANÉ.CZ rajčata. Záhy musel zasahovat antikonfliktní tým policie ČR, který obě skupiny oddělil a konfrontaci ukončil.

„Demonstrujeme proti oportunismu vládnoucích politických stran, které z populistických důvodů házejí do koše výsledky několikaleté práce odborníků z rezortu školství. Nechceme vládu, která mění svá rozhodnutí podle počtu odpůrců či sympatizantů v diskuzních fórech na facebooku. Chceme vládu, která si i před volbami stojí za svými rozhodnutími a prací svých odborníků,“ uvedl Pavel Kotrba, šéf studentské buňky a člen předsednictva politické strany OBČANÉ.CZ.

„Nejsme proti demonstrujícím studentům – jsme sami studenti a ctíme svobodu projevu. Svým postojem dáváme jasně najevo, že zde žijí i lidé, kteří zavedení státních maturit podporují. OBČANÉ.CZ prosazují odvahu a odpovědnost. Naší dnešní demonstrací jsme dali jasně najevo, že tyto hodnoty nejen hlásáme, ale i jimi žijeme,“ dodal Pavel Javorský, organizátor protidemonstrace z řad studentů sdružených v politické straně OBČANÉ.CZ.

Studenti zatupující stranu OBČANÉ.CZ se následně setkali s ministryní školství PhDr. Miroslavou Kopicovou a vyjádřili jí svou podporu při zavádění celostátní maturity. Paní ministryně převzala z rukou vůdce studentů Pavla Kotrby deklaraci politické strany OBČANÉ.CZ, ve které se strana obrací proti oportunismu vládnoucích politiků.

„Přejeme sobě i všem ostatním občanům České republiky takové politiky, kterých bychom si mohli vážit, a ne jimi opovrhovat,“ uvedl na závěr setkání Pavel Kotrba.

Ministryně ocenila odvahu a osobní nasazení členů strany OBČANÉ.CZ a poděkovala jim za jejich podporu.

Štítky:

Komentáře: 1:

V 1. srpna 2011 v 9:39 , Blogger ana řekl...

A co bylo tehdy jinak, než je v té zprávě?

 

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka