Jankovy názory

...jsem z toho janek

Google
 
Web jankovy.nazory.cz

3.12.07

Nadace pro pomník obětem komunismu začala práce na globálním virtuálním muzeu komunismu

Nevládní nezisková organizace Nadace pro pomník obětem komunismu (Victims of Communism Memorial Foundation VCMF) získala Marcuse Kolgu a jeho firmu Liefa Communications z kanadského Toronta do klíčové role při výstavbě svého Globálního virtuálního muzea komunismu. Kolga, Kanaďan estonského původu, je režisérem vysoce ceněného filmu Gulag 113.

Předseda VCMF Lee Edwards to oznámil na maďarské ambasádě ve Washingtonu D.C., kde 15. listopadu proběhlo slavností předání Truman-Reaganovy medaile, jež je každoročně udělována nadací VCMF.

Dr.Edwards při té příležitosti prohlásil: "Jsme potěšeni, že se nám podařilo zajistit výrazný talent a tvořivost Marcuse Kolgy a jeho společnosti pro vybudování Globálního virtuálního muzea komunismu. Provedli jsme pohovor se sedmi různými společnostmi z Kanady a USA a nakonec jsme se jednomyslně shodli na Lifei" a dále řekl, že doufá, že website Globálního muzea komunismu bude spuštěna během [severského] léta 2008.

Nadace VCMF předala 12. června 2007 veřejnosti pomník obětem komunismu, věnovaný více než 100 miliónům obětí komunismu a umístěný ve Washingtonu D.C.

V současnosti se nadace VCMF věnuje vytvoření interaktivního Globálního muzea komunismu, které bude sloužit jako mezinárodní portál k výchově nynější i příští generace, k rozšíření informací o historii, ideologii a dědictví komunismu.

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka