Jankovy názory

...jsem z toho janek

Google
 
Web jankovy.nazory.cz

20.3.09

ODS na YouTube jako trapní komici

ODS dnes spustila kanál na YouTube. Podle tiskové zpávy, jde o další kamínek v mozaice moderně vedené kampaně do Evropského parlamentu. Zahradil se projevil jako (píp):

Štítky: , ,

13.3.09

Kostelecké uzeniny jsou trejfe

Následující snímky snad nepotřebují komentáře, podvodníci z Kosteleckých uzenin do naší domácnosti již nic nedodají... Tradiční receptury? Tvůrci chuťových zážitků? Hovno, hovno, slavnej soude... I ten jejich web stojí za (píp).


8.3.09

SlideShowTV 2.0: co právě běží v televizi?

Ivan Kutil připravil novou verzi SlideShowTV 2.0, tedy gadgetu, který zobrazuje screenshoty aktuálního programu dvacítky televizních stanic:



Novinkou je i verze pro iPhone:

Překladač Google překládá i soubory PDF a DOC

Alex Chitu na Google Operating System upozornil na zajímavou možnost v Překladači Google, který překládá i soubory PDF a DOC. Ty si nejprve převede do HTML (tuto možnost nabízí Vyhledávač Google):



Překlad PDF je omezen na dokumenty do devíti stránek:



Výstup vypadá jako výstup z vyhledávače ve formátu HTML:

Štítky:

5.3.09

Tip Jar: "krizové" fórum o úsporách a šetření

Google zprovoznil Tip Jar, experimentální komunitní fórum využívající engine Google Moderator, pro sdílení tipů a triků na úsporu nákladů. Krize, kam se podíváš...




Já přispěju jedině starým židovským, který včera na NetClubu dal k lepšímu Miloš Čermák:

Oni Khon, jak se teď mají, když přišla ta krize?

Ani se neptají, Roubíček, snad to ani nechtějí slyšet! Tak si to vemou: piju staré víno, jím plesnivý sýr a jezdím v autě bez střechy!

Wordds.com: výběr článků pro smartphone

Wordds agreguje obsah z populárních časopisů, třídí je podle počtu slov a odkazuje přímo na verzi pro tisk, která je dobře čitelná i na smartphone iPhone, Kindle, BlackBerry nebo dalších s Androidem. Služba běží na Google App Engine, pokud se přihlásíte pomocí Google Account, můžete si ve službě přímo ukládat odkazy na jednotlivé články:

Facebook: Češi jsou naši!

Dan Dočekal upozornil v článku Facebook.com začíná ohrožovat české sociální sítě na atak Facebooku, který začal v posledních týdnech rapidně měnit poměry na české "sociálně-síťové" scéně. Podívejte se, jak se situace vyvíjí podle Google Trends, Dan použil graf, kde ještě nebyly únorové výsledky, čerstvé výsledky za únor znamenají vyrovnání českých konkurentů:

Štítky:

3.3.09

langoLAB: mashup pro výuku jazyků

Výuka cizích jazyků se dotýká prakticky každého, není proto divu, že software pro výuku jazyků vzniká po celém světě. V době webu 2.0 se výukový software stěhuje online a získává komunitní rysy. Online služba langoLAB kombinuje video s titulky a slovníkem, dále nabízí uložiště pro videa s využitím YouTube API i úložiště pro učební texty. Pro každé video si můžete připravit poznámky, kontrolní otázky nebo oblíbené flash cards. Zatím langoLAB podporuje výuku angličtiny, němčiny, španělštiny, francouzštiny, italštiny, čínštiny, japonštiny a ruštiny.