Jankovy názory

...jsem z toho janek

Google
 
Web jankovy.nazory.cz

23.9.07

Hezká "fičura" pro Gmail

Používal jsem a různých důvodů stále ještě používám nejrůznější e-mailové klienty i free maily s webovým rozhraním. V poslední době ale používám nejčastěji Gmail a stále nové a nové aplikace Google. Občas se v nich ale objeví nečekané možnosti.Tento trik popsal tipmonkies na serveru tech-recipes, nedalo mi a vyzkoušel jsem ho. Využívá tří možností Gmail:
  • Labels (Štítky) - alternativa ke složkám, která umožňuje kategorizovat jednotlivé maily.

  • Fuzzy adresy - technika umožňující doručení mailů s chybnou adresou.

  • Filtry - klasický nástroj pro třídění došlé pošty.
A jak se dá využít kombinace těchto tří jednoduchých nástrojů?
  1. Nejprve v účtu Gmail zvolíme v nabídce vlevo dole Upravit štítky a vytvoříme nový štítek, například Notes.

  2. Poté si vytvoříme nový filtr v záložce Filtry (cesta k ní vede i přes Nastavení vpravo nwhoře). Zvolíme Vytvořit nový filtr.

  3. Na stránce Vytvořit nový filtr zadáme do okénka Komu: v levém sloupečku jmeno.primeni+Notes@gmail.com, kde jmeno.primeni je vaše uživatelské jméno v Gmail. Poté stiskněte tlačítko Další krok.

  4. Na další stránce zaškrtněte Označit štítkem a vyberte štítek Notes. Případně je ještě možné zaškrtnout volbu Přeskočit Doručenou poštu (Archivovat) pro automatickou archivaci (mail nebude zobrazen v Doručené poště). Pro povrzení nastavení stiskněte tlačítko Vytvořit filtr.

  5. A pokud napíšete e-mail odkudkoli na adresu jmeno.prijmeni+Notes@gmail.com, bude automaticky zařazen do složky Notes!

Štítky: ,

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka