Jankovy názory

...jsem z toho janek

Google
 
Web jankovy.nazory.cz

22.10.07

Soud zrušil zákaz pochodu neonacistů!

Podle nejčerstvější zprávy z Magistrátu hl. m. Prahy se naplnily naše obavy, vyjádřené v minulých informacích, že papírové protesty, petice a úřední jednání v současném českém právním prostředí nemusí být dostatečné k zákazu neonacistických provokací:

Městský soud v Praze už v pátek 19. 10. 2007, aniž by k jednání přizval zástupce Magistrátu hl. m. Prahy, ŽLU, ŽOP, FŽO či jiných zainteresovaných organizací (!), rozhodl o zákazu pochodu neonacistů, který dne 4. 10. vydal Magistrát hl. m. Prahy, a na základě žaloby svolavatele pochodu neonacistů Erika Sedláčka

!!! ZRUŠIL ZÁKAZ POCHODU NEONACISTŮ !!!

Pochod neonacistů židovskou čtvrtí Prahy se tak může uskutečnit, jak byl původně ohlášen a registrován, a to v sobotu 10. listopadu 2007 v době od 14:00 do 22:00 hodin a má vést ulicemi Břehová, Maiselova, U Starého hřbitova, zpět do Břehové, Maiselovou do Široké, Žatecké, Platnéřské s cílem na náměstí Franze Kafky.

ŽLU se proto vrací k původnímu plánu aktivní občanské obrany a svolává Shromáždění k výročí Křišťálové noci na sobotu 10. 11. 2007 od 13:30 hodin, a to tam, kde ho ŽLU už dne 1. 10. původně ohlásila a zaregistrovala, na začátku Pařížské ulice u parku ve spojnici na Maiselovu ulici.

Věříme, že se k nám přidají i další čeští i zahraniční antifašisté, abychom dokázali neonacistům neprostupně zablokovat vstup do židovské čtvrti. Vyzýváme všechny přátele (samozřejmě především mladší, zdravé, sportovce a vojáky), aby nás přišli osobně podpořit v aktivní obraně proti neonacistům.

Jde o událost, která se hluboce týká našeho svědomí, úcty k obětem holocaustu a naší židovské i občanské cti. Neonacisté neprojdou!

Prosíme Vás, rozšiřujte tuto mobilizační výzvu všem dalším přátelům a odvážným lidem dobré vůle, kteří by se k naší protiakci dokázali připojit.

Děkujeme Vám za podporu, pochopení a občanskou statečnost. Představenstvo Židovské liberální unie v ČR

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka