Jankovy názory

...jsem z toho janek

Google
 
Web jankovy.nazory.cz

26.2.08

Google Talk pro komunikaci se čtenáři

Pod názvem Chatback Badge je nyní k dispozici doplněk Google Talk pro komunikaci se čtenáři webových stránek. Vložený kód umožní čtenáři jednoduché spojení:

Štítky:

23.2.08

Radio Čina česky online


Když jsem byl malý, tak mě fascinoval rozhlas na krátkých vlnách. Lovil jsem česká vysílání BBC, Hlasu Ameriky, Radio Vatikán, Radio Tirana, Radio Peking, Radio Kanada, DeutchlandFunk, samozřejmě i po roce 1969 rušenou Svobodnou Evropu a další stanice. Měl jsem i tabulku s časy vysílání... Maoistická Radio Tirana i Radio Peking stála za to: "Soudrizi a prjátělé!" Radio Čina je dnes česky online. (Zdroj: Management Blog Petra Šnajdra)

10.2.08

Datum zaindexování v Google Search

O téhle drobnosti jsem nevěděl: pokud v Pokročilém vyhledávání v Google Searche zadám údaj "Datum - Vrácené webové stránky prvně zobrazené v" (hrozný překlad), zobrazí se ve výsledcích u všech položek datum zaindexování a v záhlaví je možné pro další vyhledávání zadat požadovaný časový údaj.

Štítky: ,

7.2.08

Microsoft koupil Caligari

Další zahuštění na softwarové mapě: Caligari, známý především 3D modelářem trueSpace, skončil v náručí společnosti Microsoft. Že bychom se dočkali implementace modelovacích nástrojů pro NURBS, reálné fyziky, standardů jako IGES, SAT, STL i v Microsoft Office 2010? Kdepak, spíše čekejme posílení podpory Virtual Earth, a tedy ofenzívě proti Google..

Štítky: ,

Web 2.0? Proč?! Někdy stačí e-mail!

Konverze různých dokumentů a souborů online jsou mezi tvůrci Web 2.0 sitů oblíbené. Ale nejednodušší to je přeci mailem i když tento protokol na tohle není opravdu dělaný...
  1. mp3@koolwire.com - konvertuje WAV na MP3 (limit 10 MB).
  2. iPhone@pdfonline.com - konvertuje Microsoft Visio (VSD) a Word 2007 (DOCX) do PDF. Můžete poslat i několik souborů současně v jednom mailu a každý bude zkonvertován zvlášť.
  3. pdf@koolwire.com - konvertuje DOC, XLS nebo PPT do PDF.
  4. doc@koolwire.com - konvertuje PDF to Word or RTF.
  5. wav@koolwire.com - konvertuje MP3 do WAV.

Štítky: ,

2.2.08

offtype.net: ptákovina, kreslíme online...