Jankovy názory

...jsem z toho janek

Google
 
Web jankovy.nazory.cz

30.1.09

Konverze názvu postu v Bloggeru už umí češtinu

Tento příspěvek má adresu http://zkusenosti.gug.cz/2009/01/konverze-nazvu-postu-v-bloggeru-uz-umi.html ;-) To to trvalo!

Zkontroloval jsem příspěvky z celého týdne, v pondělí konverze ještě nefungovala, v úterý už ano, ale přehlédl jsem to!

27.1.09

NEOnácek: Chcete ho?

Videoklipy z celoročního projektu „Dovedu to pochopit?“ společnosti Člověk v tísni naleznete na YouTube:

Štítky:

Tajné z JakNaPočítač.cz: Stáhněte všechna videa z YouTube jedním příkazem!

Ondřej Bitto zveřejnil na webu časopisu Jak na počítač jednoduchý tip od čtenáře na stažení videí z YouTube ve formátu MP4.

Pro stahování z YouTube již nemusíte instalovat doplňující aplikace nebo zachytávat část obrazovky, vystačíte s jediným příkazem. Jakmile máte stránku s videem zobrazenou, zadejte do adresního řádku následující příkaz:

javascript:if(document.location.href.match(/http:\/\/[a-zA-Z\.]*youtube\.com\/watch/)){document.location.href='http://www.youtube.com/get_video?fmt='+(isHDAvailable?'22':'18')+'&video_id='+swfArgs['video_id']+'&t='+swfArgs['t']}

Video se automaticky uloží ve formátu MP4, pro ještě rychlejší použití si příkaz můžete přidat do záložek, odkud bude kdykoliv dostupný.

Štítky:

24.1.09

T-Mobile G1 s OS Android na český trh již v lednu

T-Mobile uvede smartphone G1 s OS Android na český trh již v poslední lednové dny. Jako dotovaný bude k dispozici již od 1 Kč při uzavření smlouvy na 24 měsíců a minimální měsíční útratě 2 300 Kč. Při samostatné koupi bude G1 stát 9 999 Kč a v Twist sadě bude k za 10 149 Kč. 30. ledna v 10 hodin bude mít G1 premiéru v prodejně T-Mobile na Národní třídě v Praze a od 31. ledna jej pak bude možné koupit již na všech prodejních místech T-Mobile.

Gadget pro psaní matematických vzorců

Výstupem tohoto šikovného editoru je buď kód pro LaTeX nebo obrázek:

23.1.09

Dobíjení pro elektromobil na Mapách Google

Mapa dobíjecích stanic pro elektromobily se může brzy hodit:


Zvětšit mapu

21.1.09

Google Web Drive na spadnutí?!

V aplikaci Picasa pro Mac OS X se v jedné nedávno distribuované verzi objevila v nabídce možnost přesunutí alba na Google Web Drive. Že by Google zareagoval na výsledky naší ankety? Screenshot přinesl Google Blogoscoped v článku Tony Ruscoa:



Jak jistě tušíte, doména GoogleWebDrive.com již také čeká...

Štítky:

14.1.09

Dopravní vrstva v Mapách Google

Dopravní vrstva je součástí Google Transit. Seznam měst s ní je již úctyhodný: Belo Horizonte, Berlin, Bordeaux, Brasilia, Cairo, Capetown, Caracas, Chicago, Copenhagen, Dallas, Dortmund, Duisburg, Düsseldorf, Ekaterinburg, Essen, Frankfurt, Genoa, Guadalajara, Hamburg, Helsinki, Johannesburg, Kazan, Köln, Lille, Lisbon, London, Lyon, Madrid, Marseille, Medellin, Mexico City, Melbourne, Monterrey, Montreal, Munich, Naples, Nizhniy Novgorod, Oslo, Paris, Perth, Portland, Porto, Porto Alegre, Praha, Pretoria, Recife, Rennes, Rio de Janeiro, Samara, San Francisco, Santiago, Sao Paulo, Seattle, Strasbourg, Toulouse, Tunis, Vienna, Warsaw.

11.1.09

Nimbuzz: all-in-one IM

Jsem na Skype, jsem na ICQ, jsem na Facebooku, jsem na Twitteru..., tedy možná bych měl psát, kde nejsem. Na stolním PC používám pro komunikaci převážně Gmail. Mám v něm gadgety pro Gtalk a Twitter, v Gtalku mám propojení na ICQ, Twitter pak mám propojen s Facebookem. Skype mám z historických důvodů zatím jen na notebooku, ale to je jen z lenosti, protože domácí kancelář není stále ještě dokončená, a konfigurace PC nejsou zkonsolidované, neboť kovářova kobyla chodí bosa. Teď se do toho všeho zamíchal iPhone, takže na něm testuji all-in-one instant messenger Nimbuzz, který kombinuje Skype, MSN, Yahoo, ICQ, AIM, GTalk, Facebook a další služby.

Download Nimbuzz Mobile

Štítky:

10.1.09

Děláme si z Evropy prdel

Tohle je bez komentáře:



Via Neatorama.